Page 12 - YENİ NORMALE GEÇİŞ VELİ REHBERİ
P. 12

B. Yemekhane, Kafeterya ve Cep Kantinler ile İlgili Düzenlemeler

            1. Yemekhane, kafeterya ve cep kantinlerinin tamamında sosyal mesafe önlemleri alınmıştır.
            2. Ödeme noktasında sosyal mesafe aralığını korumak üzere yer işaretlemeleri yapılmıştır.
            3. Oturma düzenine ilişkin sosyal mesafe planı hazırlanmış, yerleşkenin öğrenci ve çalışan kapasitesi
            sosyal mesafe planına göre belirlenmiştir. Bu kapasiteye uygun sayıda öğrenci ve çalışan kabul
            edilerek kapasite bilgisi, ilgili bölümün girişinde görülebilir bir yere asılmıştır.
            4. Mutfak ve yemekhane girişlerinde hijyen paspası bulunur.
            5. Masalardaki peçetelikler kaldırılmış yerine antiseptik ıslak mendil konulmuştur.
            6. Yemek salonları, giriş alanı ve holü, ilave salonlar gibi genel alan kullanımları ve açık alanlar dahil
            tesisin tamamı sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenmiştir.
            7. Yemek servisi verilen masalar arası mesafe 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak
            şekilde düzenlenmiştir.
            8. Yemekhanelerde masalara siperlikler yaptırılmıştır.
            9. Öğrenciler kendileri için belirlenmiş numaralı yer ve saatlerde yemek salonlarını kullanır. Bu
            saatlerin dışında, bir başka grubun yemek saatinde içeride bulunamaz.
            10. Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarını korur ve temastan kaçınır.
            11. Yemekhane, kafeterya ve cep kantinlerde belirlenen yerlerde el antiseptiği ve kolonya bulundu-
            rulur.
            12. Yemek masaları ve sandalyeleri ile servis malzemelerinin her kullanımdan sonra uygun şekilde
            temizliği ve dezenfeksiyonu yapılır.
            13. Şeker, tuz, baharat, peçete poşet içinde tek kullanımlık olarak servis edilir.
            14. Cam bardak yerine tek kullanımlık bardak ve tek kullanımlık kapalı su verilir.
            15. Masa üstleri gibi el temasının yoğun olduğu yüzeyler, gün içerisinde sık sık su ve
            deterjanla temizlenir.
            16. Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı şekilde saklanır.
            17. Açık ürünlerin paketlenerek satılması, alışveriş yapan kişinin bu ürünlere dokunmasının
            engellenmesi, ra ardaki ürünlerin çalışan personel tarafından öğrenciye/çalışana verilmesi sağlanır.
            18. Pencereler ve kapılar açılarak doğal havalandırma sık yapılır.
            19. Kullanılan ekipman ve cihazların hijyenine dikkat edilir, kullanıcı tarafından gün içinde
            sık aralıklarla dezenfekte edilir.



















                                                             11
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17