Page 16 - Yeni Normalde Öğrenciler için Okul Yaşam Kılavuzu
P. 16

11. Bilim Merkezleri ve Laboratuvarlarda Alınan Önlemler
         1. Bilim Merkezi girişlerine COVID-19 önlemleri ile ilgili a şler (el yıkama, maske kullanımı ve atölye
         içinde uyulması gereken kurallar) asılmıştır.
         2. Bilim Merkezi ve laboratuvar girişlerinde el antiseptiği bulunur.
         3. Bilim Merkezi ve laboratuvar içlerinde tek kullanımlık eldivenler bulunur.
         4. Bilim Merkezi ve laboratuvarlardaki araçlar her kullanım sonrasına dezenfekte edilir.
         5. Bilim Merkezi ve laboratuvarlar giriş ve çıkışlarında sosyal mesafe kurallarına (en az 1 metre) uyulur,
         girişlerde kişiler sıra ile içeriye alınır ve öğretmenleri tarafından belirlenen yere oturur.
         6. Bilim Merkezi ve laboratuvarlara maske takılarak girilir, içeride de takılması sürdürülür.
         7. Bilim Merkezi ve laboratuvarlar girişlerinde maske, eldiven ve mesafe kontrolü öğretmen
         tarafından yapılır.
         8. Bilim Merkezi ve laboratuvarlar içerisinde içecek ve yiyecek tüketmesine izin verilmez.
         9. Kullanıcı laboratuvarlara girdiğinde alkol bazlı el antiseptiği veya en az %70’lik alkol içeren
         kolonya kullanır.
         10. Sık dokunulması mümkün olan yüzeylerin gün içerisinde temizliği sık sık yapılır.
         11. Bilgisayar, Robotik Cihazlar ve Akıllı Tahta temizliği; ekran koruyucu tabakaya zarar verilmemesi
         amacıyla tüm ekran yüzeyler sabunlu mikro ber bezler ile sık sık dezenfekte edilir.








         12. Yemekhane, Kafeterya ve Cep Kantinlerde Alınan Önlemler
         A. Personel ile İlgili Düzenlemeler
         1. Görevli personel; kıyafetini değiştirdikten sonra ellerini su ve sabun ile yıkar ya da el dezenfektanı
         ile dezenfeksiyonu sağlar. Sonra “yeni Kişisel Koruyucu Donanımını”
         (KKD) takıp işbaşı yapar.
         2. Personelin düzenli sağlık kontrolü yapılır; birlikte yaşadığı kişilerin Covid-19 açısından
         izlenebilmesi için personelden periyodik bilgi alınır. Personele gönderilen Covid-19 sağlık kontrol
         listesi doldurularak özlük dosyasından takibi yapılır.
         3. Tüm personele salgın ve hijyen konusunda özel ve sürekli eğitim verilir.
         4. Yerleşkelere girişte ateş ölçümleri yapılır.
         5. Personel maske, tıbbi maske, eldiven, yüz koruyucu ( siperlik) ve el antiseptiği gibi ekipmanlar
         kullanır ve kullanımı kontrol edilir. Personel kıyafetlerinin günlük temizliği ve hijyeni; personel
         soyunma alanlarının dezenfeksiyonu ve havalandırılması yapılır.
         6. Temizlik yapan kişi eldiven ve maske kullanır, işlem sonrası ekipmanını belirlenen maske eldiven
         atık kutusuna atar, su ve sabunla en az 20 saniye el temizliğini ve hijyenini sağlar.
         7. Mutfak alanlarına görevli olmayan personel dışında kimse giremez



                                                          10
                                                            15
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21