Page 57 - inovasyon 13
P. 57
İnovatif Haberler...
KÜLTÜR KOLEJİ FEN LİSESİ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
Kültür Koleji Fen Lisesi, 51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma
Projeleri Yarışmasında, kimya dalında, “Kitosan Kurkumin ve
Zeytin Yaprağı Ekstraktı Katkılı Anti-bakteriyel Yenilebilir Gıda
Ambalajı ” konulu projeleriyle Türkiye 2. oldu.
Kültür Fen Lisesi, bu yıl 51’incisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri
Araştırma Projeleri Yarışmasında, kimya dalında Türkiye ikincisi oldu. 12
dalda 216 projenin yer aldığı yarışmada 10’uncu sınıf öğrencileri Yusuf Kaan
Güreler ve Eren Uzunöz, danışman öğretmenleri Hande Akarlar eşliğinde “Kitosan
Kurkumin ve Zeytin Yaprağı Ekstraktı Katkılı Anti-bakteriyel Yenilebilir Gıda Ambalajı”
konulu projeleriyle başarıya ulaştı. Projelerinde, zeytin ağacının faydalarından yararla-
nan öğrenciler, yenilebilir anti-bakteriyel ve anti-viral ambalajlar elde ederek günümüzde
kullanılan kanserojen ve toksisiteye sahip ambalajların önüne geçmeyi amaçlıyor.
Ürettiğimiz ambalajlar gıdaların raf ömrünü uzatıyor
Geleceğin bilim insanlarına yol-
culuklarında yardım etmenin bü-
yük bir mutluluk olduğunu dile ge-
tiren danışman öğretmen Hande
Akarlar, “Türk bilim dünyası bu
gençlerin başarılarıyla gelişecek,
dünyadaki yerimizi sağlamlaştı-
racak.” dedi.
Kültür Koleji Fen Lisesi Okul Müdürü Selin TATAROĞLU, liselerde verilen eğitimin ülkemize ve
tüm insanlığa bilimsel projeleriyle katkı sağlayacak bilim insanları yetiştirmekte çok önemli bir
rolünün olduğunu dile getirdi. Bunu sağlamak amacıyla “Okulumuzun kuruluşundan bu yana
en büyük amacı öğrencileri bilim alanında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, onların çalışma-
larını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak adına tüm bilimsel süreçlerini
yürütülebilecekleri imkânları sağlamaktır.” dedi.
EYLÜL 2020 / İNOVASYON KÜLTÜRÜ • 55