Page 120 - inovasyon 22
P. 120

DR. IŞIL BOY ERGÜL:

İnsanların hayatlarına

dokunacağınız işler seçin!

l Kendi                                                           etken alandaki ihtiyaçtı ve
        özgeçmişinizden ve                                                   görüyoruz ki sağladığımız

firmanızın kuruluş                                                   fayda ve etki ettiğimiz
        hikayesinden                                                         alan giderek büyüyor, bu

bahsedebilir misiniz?                                                bizim hem amacımız hem
        İstanbul Üniversitesi                                                de her etkinlik sonunda
        İngilizce Öğretmenliği                                               yaşadığımız bir sonuçtur.

bölümünden mezun                                                     “Telos” bu durumu en
        olduktan sonra eğitim                                                iyi anlatan kelime, Antik
                                                      Dr. Işıl Boy Ergül
        teknolojileri üzerine yüksek                                         Yunan dilinde telos, hem
                                                    ETZ, Aron Teknoloji,
        lisansımı Manchester                         TeacherX Kurucu         “sonuç” hem de “anlam”
        Üniversitesinde, doktoramı                                           anlamına gelmektedir,
        da yine aynı alanda Bahçeşehir                        ETZ’nin önemli çıkış noktasından biri

Üniversitesinde tamamladım. 13 yıl                    de katıldığım bir konferans sonrası
        öğretim görevlisi olarak çalıştım. Son  kariyerimin tamamen değişmesidir,

on yıldır yurt içinde ve yurt dışında                 bu yüzden birçok insanın hayatına
        öğretmenlere eğitim teknolojileri                     dokunan bir iş olduğuna inanıyorum
        alanında çeşitli eğitimler veriyorum.                 ve çok güzel bir ekiple 8 yıldır titizlikle

2014 yılından beri harika bir ekiple                  bu etkinliği hazırlıyoruz. Anlamlı bir
        Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ni (ETZ)                 iş yaptığımız için bu bizim daha

gerçekleştiriyoruz. 2019 yılında                      çok büyümemize ve destekleyici
        e-öğrenme çözümleri üreten                            bir çalışma kültürü oluşturmamıza
        Aron Teknoloji’nin, 2020 yılında ise                  yardımcı oldu. Psikolog Achor’ın

öğretmen eğitimi platformu olan                       2018 yılında Amerika’da 2000’den
        TeacherX’in kuruculuğunu üstlendim.                   fazla kişiyle yaptığı çalışma, her 10
            ETZ’yi düzenlememdeki en büyük                    çalışandan 9’unun daha anlamlı

120  •  İNOVASYON  KÜLTÜRÜ
   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125