Page 11 - YENİ NORMALE GEÇİŞ VELİ REHBERİ
P. 11

11. Bilim Merkezleri ve Laboratuvarlarda Alınan Önlemler
            1. Bilim Merkezi girişlerine COVID-19 önlemleri ile ilgili a şler (el yıkama, maske kullanımı ve atölye
            içinde uyulması gereken kurallar) asılmıştır.
            2. Bilim Merkezi ve laboratuvar girişlerinde el antiseptiği bulunur.
            3. Bilim Merkezi ve laboratuvar içlerinde tek kullanımlık eldivenler bulunur.
            4. Bilim Merkezi ve laboratuvarlardaki araçlar her kullanım sonrasına dezenfekte edilir.
            5. Bilim Merkezi ve laboratuvarlar giriş ve çıkışlarında sosyal mesafe kurallarına (en az 1 metre) uyulur,
            girişlerde kişiler sıra ile içeriye alınır ve öğretmenleri tarafından belirlenen yere oturur.
            6. Bilim Merkezi ve laboratuvarlara maske takılarak girilir, içeride de takılması sürdürülür.
            7. Bilim Merkezi ve laboratuvarlar girişlerinde maske, eldiven ve mesafe kontrolü öğretmen
            tarafından yapılır.
            8. Bilim Merkezi ve laboratuvarlar içerisinde içecek ve yiyecek tüketmesine izin verilmez.
            9. Kullanıcı laboratuvarlara girdiğinde alkol bazlı el antiseptiği veya en az %70’lik alkol içeren
            kolonya kullanır.
            10. Sık dokunulması mümkün olan yüzeylerin gün içerisinde temizliği sık sık yapılır.
            11. Bilgisayar, Robotik Cihazlar ve Akıllı Tahta temizliği; ekran koruyucu tabakaya zarar verilmemesi
            amacıyla tüm ekran yüzeyler sabunlu mikro ber bezler ile sık sık dezenfekte edilir.








            12. Yemekhane, Kafeterya ve Cep Kantinlerde Alınan Önlemler
            A. Personel ile İlgili Düzenlemeler
            1. Görevli personel; kıyafetini değiştirdikten sonra ellerini su ve sabun ile yıkar ya da el dezenfektanı
            ile dezenfeksiyonu sağlar. Sonra “yeni Kişisel Koruyucu Donanımını”
            (KKD) takıp işbaşı yapar.
            2. Personelin düzenli sağlık kontrolü yapılır; birlikte yaşadığı kişilerin Covid-19 açısından
            izlenebilmesi için personelden periyodik bilgi alınır. Personele gönderilen Covid-19 sağlık kontrol
            listesi doldurularak özlük dosyasından takibi yapılır.
            3. Tüm personele salgın ve hijyen konusunda özel ve sürekli eğitim verilir.
            4. Yerleşkelere girişte ateş ölçümleri yapılır.
            5. Personel maske, tıbbi maske, eldiven, yüz koruyucu ( siperlik) ve el antiseptiği gibi ekipmanlar
            kullanır ve kullanımı kontrol edilir. Personel kıyafetlerinin günlük temizliği ve hijyeni; personel
            soyunma alanlarının dezenfeksiyonu ve havalandırılması yapılır.
            6. Temizlik yapan kişi eldiven ve maske kullanır, işlem sonrası ekipmanını belirlenen maske eldiven
            atık kutusuna atar, su ve sabunla en az 20 saniye el temizliğini ve hijyenini sağlar.
            7. Mutfak alanlarına görevli olmayan personel dışında kimse giremez



                                                             10
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16